דוטסטריד

דוטסטריד (DUTASTERIDE)

תרופת הדוטסטריד קיימת היום בצורת טבלייה 0.5% מ"ג והיא ניתנת אך ורק לאנשים הסובלים מערמונית מוגדלת. על אף האמור, אנשים רבים נוטלים את התרופה מתוך בחירה אישית כטיפול בבעיות של נשירת שיער. המחקרים שבוצעו עד כה לטובת מציאת פתרונות טיפול בנשירת שיער מראים תוצאות טובות יותר מהטיפול בפינסטריד.

השם המסחרי של הדוסטסטריד הוא AVODART.

ההבדל בין הפינסטריד לדוטסטריד הוא שהראשון עוצר רק את האנזים 5 אלפא רדוקטאז מסוג 2, כלומר 70% של ה-DHT, בעוד הדוטסטריד עוצר את סוג 1 ו-2 – 95% של ה-DHT. האנזים 5 אלפא רדוקטאז אחראי, באופן כלשהו, על נשירת השיער, היות והוא אחראי להתפרקות הורמון הטסטוסטרון והפיכתו לדיהידרוטסטוסטרון. הבעיה נוצרת  אצל אנשים בעלי "התקרחות גברית טיפוסית" הרגישים ל-DHT ושזקיקי שיערם מגיבים לתהליך כיווץ שורש הזקיק עד שהוא נעלם – מידע נוסף: סיבות לתופעת נשירת שיער.

בשלב השני של המחקרים על הדוטסטריד השתתפו 416 גברים בין הגילאים 45-21  עם אלופסיה בדרגה 5-3. מחקר זה ארך כ-6 חודשים והתוצאות הצביעו על הצלחה גדולה יותר בקרב האנשים שלקחו את הדוטסטריד  לעומת האנשים שלקחו תרופה דמה (פלצבו) וכן את תרופת הפינסטריד.

מאידך, השימוש בתרופת הדוטסטריד מלווה בתופעות לוואי רבות יותר:

דוטסטריד

תרופה דמה

תופעות לוואי

7.3% 4% אימפוטנציה – אין אונות
4.2% 2.1% ירידה בחשק המיני
2.3% 0.7% הגדלת השדיים
2.2% 0.8% ירידה בפליטת הזרע

 

למרות שהתוצאות אינן סופיות, ניתן בבירור להבחין כי תרופת הדוטסטריד גורמת ליותר תופעות לוואי מאשר תרופת הפלצבו.

המלצות לשימוש בתרופה: יש לטול כדור אחד של 0.5 מ"ג בכל יום. במידה ושוכחים לטול יום אחד, אין לקחת 2 כדורים בבת אחת. יש לטול את הכדור במשך שנה אחת לפחות על מנת לראות תוצאות. עם הפסקת הטיפול, השיער יחזור בהדרגה לאותו מצב כפי שהיה טרם תחילת הטיפול.

נטילת תרופה זו אינה מומלצת כל עוד אין אישור ממשרד הבריאות. בנוסף, התרופה אינה מומלצת לנשים בשנות הפוריות. במידה וחלה הגדלה של הערמונית יש להתייעץ עם אורולוג.

שמות מסחריים נוספים לתרופה: AVODART ,AVIDART, AVOLVE, DUTAS, DUPROST, DUTAGEN

הבהרה – תרופת הדוטסטריד טרם אושרה כטיפול למניעת נשירת שיער, ע"י ה-FDA (ארגון אמריקאי לתרופות), ועל כן אין במידע האמור משום המלצה לנטילת התרופה, עד אישורה על ידי משרד הבריאות הישראלי. 
אתר זה אינו לא לוקח אחריות על תופעות הלוואי שעשויות לגרום התרופות המוצגות בו.

יש להתייעץ עם רופא עור לפני נטילת התרופות.

לפתרונות נוספים לטיפול:

מלאו פרטיכם עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

הצטרפו אלינו בפייסבוק

טופיק – לטיפול בדלילות שיער