שיטות לבדיקת נשירה
אובדן שיער יכול להיחשב לבעיה, רק כאשר הוא מתחיל ליצור אזורים דלילים בראש. כדי לגלות אם מדובר בתופעת נשירת שיער משמעותית, אפשר לערוך מספר בדיקות.
בדיקות "ביתיות"
- משיכת השיער (pull test) – הנשירה נחשבת רצינית, אם במהלך משיכת קבוצת שיערות באמצעות שלוש אצבעות נותרות בין האצבעות יותר מארבע-חמש שיערות.
- הסתכלות על הכרית – בבוקר, כשקמים מהשינה, סופרים את השיערות שנותרו על הכרית. אם מספרן עולה על שמונה, ניתן לומר כי מדובר בנשירה רצינית.
בדיקות רפואיות
- בדיקה מיקרוסקופית – מאפשרת לראות אם השיער חולה, או אם יש בו פגם גנטי או פגם נרכש כלשהו.
- טריכוגרם – בדיקה מיקרוסקופית של שורשי השיער. את הבדיקה מבצעים באמצעות תלישה של 50 שיערות בשניים או שלושה מקומות שונים בקרקפת. בכך למעשה בודקים באיזה מצב נמצא שורש השיערה. ניתן להבדיל בין שורש בשלב הצמיחה (anagen) לבין שורש בשלב הנשירה (telogen). ברוב ההתקרחויות, במיוחד במצב של התקרחות גנטית הורמונלית, רוב השיערות נמצאות בשלב נשירת שיער (telogen). ישנן מחלות מסוימות, שבהן השיער מצוי בשלב הצמיחה (anagen) ובכל זאת הוא נושר – למשל, לאחר טיפול כימותרפי.
בדיקה גנטית לזיהוי סיכון לנשירת שיער
בשנה האחרונה מתחוללת מהפכה של ממש בתחום רפואת השיער. בחודש ינואר 2009 השיקה חברת HairDX – חברה אמריקאית הממוקמת בקליפורניה, בדיקה גנטית ראשונה לזיהוי הסיכון להתקרחות נשית וגברית תורשתית טיפוסית.
HairDX הינה בדיקה גנטית מהפכנית המזהה שינויים ברצף הדנ"א של הנבדק/ת ומספקת לרופא המטפל אומדן למידת הסיכון להתקרחות גנטית גברית נשית מוקדמת. הבדיקה מגלה את הסיכוי לאובדן שיער לפני שהוא מתחיל – אנשים רבים מגיעים לטיפול בהתקרחות מאוחר מדיי (50% מן השיער כבר נשר) וגילוי מוקדם מגדיל משמעותית את סיכויי הצלחת הטיפול בהתקרחות. משמעות המצאות גן ההתקרחות בבדיקה מגביר את הסיכון של הנבדק להתקרח עד לכ-70% וישנו סיכוי של כ-30% לכך שלא יתקרח.
הבדיקה מבוצעת ע"י איסוף הדגימה מחלל הפה (רוק) – ללא בדיקת דם!
הדגימה נשלחת לחברת HairDX בארה"ב ומנותחת במעבדה מורשה – תוצאות הבדיקה הינן דיסקרטיות ומועברות אל הלקוח בלבד.
הבדיקה הינה חד פעמית! התוצאות – לכל החיים.
את הבדיקה ניתן לבצע במרפאתו של ד"ר גינזבורג.